Φεγγαροστολίσματα!!!

Καρναβάλι Πάτρας 2010!!!!

Posted on: Ιανουαρίου 15, 2010

Όλα έτοιμα για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού
Κοινωνικά

Παρασκευή ο τελάλης, Σάββατο η Τελετή Έναρξης
Μπορεί οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 να περιορίζονται φέτος σε χρονική διάρκεια, ωστόσο η μεγάλη γιορτή της Πάτρας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες περιόδους. Αντίθετα το Πατρινό Καρναβάλι, αναπτύσσει μια σειρά από δράσεις εντυπωσιακές και πρωτότυπες και όπως κάθε χρόνο, στοχεύει μέσα από το αστείρευτο κέφι των χιλιάδων καρναβαλιστών του, να συντονίσει την πόλη στους ρυθμούς του, να μαγέψει, να γοητεύσει σε μια συναρπαστική διαδρομή εξωστρέφειας και ανανεωτικής διάθεσης, ανατρέποντας τα συμβατικά και καθιερωμένα όρια της καθημερινότητας.

Ολόκληρη η πόλη από την Τελετή Έναρξης το Σάββατο 16 Ιανουαρίου μέχρι και την Τελετή Λήξης την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται συντονισμένη στη δική του μοναδική συχνότητα της χαράς, του κεφιού, της έμπνευσης, της δημιουργικής διάθεσης…

ΤΕΛΑΛΗΣ

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου το μουσικό άρμα και την επομένη, ο Τελάλης με την κουστωδία του θα περιοδεύσουν στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, καλώντας μικρούς και μεγάλους να ξεχυθούν στους δρόμους και στις πλατείες, με μοναδικά εφόδια τη χαρά και τη διασκέδαση.

Την Παρασκευή, το μουσικό άρμα θα ξεκινήσει από το Πετρωτό στις 9. 30 το πρωί και θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας από την Πατρών – Κλάους, και θα καταλήξει και πάλι στο Πετρωτό. Θα διασχίσει τις οδούς: Κουκούλι, Μαρούδα, Γούναρη, Κορίνθου, Πλατεία Γεωργίου Α΄, Αγίας Σοφίας, Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος, Κολοκοτρώνη, Όθωνος & Αμαλίας, Ερμού, Μαιζώνος, Αγίου Νικολάου, Καραϊσκάκη, Αράτου, Κανακάρη, Αγίου Ανδρέου, Παπαφλέσσα, Γερμανού, 25ης Μαρτίου κ.α.

Το απόγευμα της ίδια μέρας από τις 17.30 θα περιοδεύσει με αφετηρία πάλι από το Πετρωτό στις οδούς: Κλάους, Κουκούλι, Καλαβρύτων, Ταραμπούρα, Ευβοίας, Ανθείας, Οδυσσέα Ελύτη, Αγίου Ιωάννου Πράτσικα, Αγίας Τριάδος, Δορυλαίου, Ιωνίας, Πόντου, Πλατεία Ελευθερίας, Μαρούδα, Γούναρη, Κορίνθου, Φαβιέρου, Έλληνος Στρατιώτου, Νοταρά, Αγυιάς, Ηρώων Πολυτεχνείου, Όθωνος & Αμαλίας, Καρόλου, Μαιζώνος, Βορείου Ηπείρου, Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου, Σολωμού, Σμύρνης κ.α.

Το Σάββατο ημέρα της Τελετής Έναρξης ο Τελάλης με το μουσικό άρμα του, την Καρναβαλική Επιτροπή, πλήθος καρναβαλιστών με ποδήλατα στολισμένα καρναβαλικά, και σοκολατορίχτες θα περιοδεύσουν από τις 11 το πρωί με αφετηρία από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στις οδούς: 25η Μαρτίου, Γούναρη, Κορίνθου, Πλατεία Γεωργίου Α΄, Κολοκοτρώνη, Ρήγα Φεραίου, Ερμού, Μαιζώνος, Γούναρη.

Ο Τελάλης με την συνοδεία του, θα φτάσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο στις 12 ακριβώς, για να εγκαταστήσει το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού. Εκεί ο Δήμαρχος Πατρέων θα παραλάβει από την Καρναβαλική Επιτροπή το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2010, το οποίο θα είναι αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι και την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Το μουσικό άρμα με τον Τελάλη θα συνοδεύουν εκτός από τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, καρναβαλιστές που θα δίνουν τον απαραίτητο τόνο και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων, που θα παιανίζει γνωστά αποκριάτικα τραγούδια συντονίζοντας τους ρυθμούς του κεφιού.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Φέτος οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 πουβδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΠΑΠ ξεκινούν με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης, γεμάτη μουσική, χορό, και χιλιάδες πυροτεχνήματα, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στην Πλατεία Γεωργίου Α’.

Η Τελετή Έναρξης αρχίζει με χιλιάδες πολύχρωμα πυροτεχνήματα που θα εκτοξευτούν στον ουρανό από τρία διαφορετικά σημεία της Πλατείας Γεωργίου για να ακολουθήσει ένα εκπληκτικό laser show, με ένα από τα μεγαλύτερα laser που υπάρχουν στην Ελλάδα με χρώματα και σχέδια, που θα «γράφει» σε όλο το μήκος και το πλάτος της πλατείας.

Αμέσως μετά ένα από τα πιο εντυπωσιακά δρώμενα που έχουμε δει σε καρναβάλι της Πάτρας, μια τεράστια ηλιόσφαιρα θα περιφέρεται πάνω από την πλατεία και μια ακροβάτισσα θα ραίνει με κομφετί τους ανήσυχους καρναβαλιστές. Το δρώμενο αυτό πήρε το πρώτο βραβείο στο Καρναβάλι της Βενετίας. Στη συνέχεια ένα δεκαμελές χορευτικό σύνολο από τη σχολή χορού Dirty Dancing της Ελένης Ανδριοπούλου, θα ανεβάσει την καρναβαλική διάθεση, ενώ σε ένα τεράστιο Video Wall θα περνούν εικόνες από καρναβάλια άλλων εποχών, για να ακολουθήσει η είσοδος στην πλατεία Γεωργίου του Βασιλιά Καρνάβαλου (λευκός) με όλη την κουστωδία του, τον οποίον θα υποδεχθεί η Μπάντα του Δήμου παιανίζοντας γνωστούς καρναβαλικούς ρυθμούς.

Επί σκηνής ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας υποδέχονται τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τους χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες της Πάτρας και ο Δήμαρχος Πατρέων κηρύσσει την έναρξη των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010.

Η παρουσιάστρια της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 Έφη Καρούνια αναγγέλλει το Show της Audiocity.

Η βραδιά πλέον «ντυμένη» με καρναβαλική διάθεση και αστείρευτο κέφι, εξελίσσεται σε μια οπτικοακουστική live παράσταση με πολλές εκπλήξεις, τους μουσικούς της Audiocity Band και break dancers επί σκηνής, ακολουθούν μεγάλες χορευτικές επιτυχίες της δεκαετίας του 80, και η εκδήλωση φτάνει στην κορύφωσή της με ένα μοναδικής έμπνευσης show, αφιέρωμα στο βασιλιά της ποπ Michael Jackson που άλλαξε μέσα σε λίγα χρόνια την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Η βραδιά βέβαια, όπως κάθε χρόνο θα κλείσει με το υπαίθριο πάρτι των καρναβαλιστών με τον Τάκη Νιάρο σε ρόλο DJ και τα lazer να «σκίζουν» στα δύο την πλατεία Γεωργίου. Νωρίτερα ο μεγαλύτερος RNB DJ στην Ελλάδα και τρίτος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό των ΗΠΑ Sparky –T, θα αναπτύξει τις μουσικές και δεξιοτεχνικές του ικανότητες πάνω σε δύο πικάπ με δίσκους βινυλίου ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το μοναδικό scratch show που θα ολοκληρωθεί με την Μπάντα του Δήμου να παίζει το κομμάτι Organ Donor και ένα χορευτικό show με breakdangers.

Το show της Audiocity είναι μια ιδέα και πρόταση του Τάκη Νιάρου, ενώ το συντονισμό της Τελετής Έναρξης θα έχει ο Χρήστος Ορτέντζιο. Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Πηγή: http://www.thebest.gρ
Σμαρώ Πετρή

1 Response to "Καρναβάλι Πάτρας 2010!!!!"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

a

Blog Stats

  • 121,836 hits
Ιανουαρίου 2010
Σ Κ Δ Τ Τ Π Π
« Δεκ.   Δεκ. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σελίδες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: